Implementeer een Customer Data Platform (CDP) voor succesvol ABM

Guus Rutten
Implementeer een Customer Data Platform (CDP) voor succesvol ABM

Als marketing- of salesmanager bij een B2B bedrijf herken je ze vast wel: de complexe en langdurige salesprocessen, een uitgebreide DMU die continu in beweging is en het vinden en binden van de juiste high-value accounts. Hoe blijf je als organisatie relevant en zichtbaar voor je doelgroep, op het juiste moment?

Door je Account Based Marketing strategie te verrijken met een Customer Data Platform kun je het maximale uit je Target Account List (TAL) halen en zo jouw marketing- en sales efforts naar een hoger niveau tillen.

Hoe vind je het CDP dat goed bij jouw organisatie en strategie past?

De eerste stap bij het implementeren van een CDP in je ABM strategie is het identificeren van een platform dat aansluit bij je doelstellingen. Zoek naar een CDP dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor gegevensverzameling, -opschoning en -segmentatie, met geavanceerde analytische en automatiseringsfuncties.

Ook is het belangrijk dat het platform naadloos integreert met je bestaande CRM, marketingautomatisering en andere relevante systemen zoals het CMS dat je gebruikt.

New call-to-action


Heb je een CDP gevonden dat voldoet aan je selectiecriteria?

Dan is de implementatie binnen je tech stack aan de beurt. Dit is een uitgebreid en nauwkeurig proces, waarbij je grofweg aan de volgende stappen moet denken:

  • Het verbinden van je databronnen
  • Het opzetten van segmentatie- en automatiseringsregels
  • Het schoonmaken en consolideren van je data

Het is belangrijk dat je team getraind is- en vertrouwd raakt met het platform, zodat ze de functionaliteiten uit het CDP maximaal kunnen benutten voor een succesvolle ABM strategie.

Ieder volwaardig CDP biedt beginnende gebruikers de mogelijkheid om via een Academy snel en doeltreffend het platform te leren kennen en te gebruiken. Daarnaast is het ook altijd verstandig om met het hele team een praktijkgericht trainingsprogramma te volgen, zodat jullie gezamenlijke doelen stellen en snel aan de slag gaan.

Bij GX zijn we gespecialiseerd in het helpen van organisaties bij het opzetten van hun CDP en het naadloos verbinden van alle datastromen. Met waardevolle profielen als resultaat. Een goed opgezet CDP voedt jouw Target Account List met relevante inzichten waarmee je eenvoudig gepersonaliseerde en relevante content biedt op het juiste moment. Hiermee optimaliseer je je ABM-inspanningen voor maximale impact.

Een CDP stelt je in staat om je organisatie te stroomlijnen, je processen te automatiseren en data-gedreven beslissingen te nemen voor betere resultaten.

Welke voordelen heeft een CDP voor jouw ABM-strategie?

Wij kunnen je helpen om BlueConic bij jou te implementeren zodat jouw ABM-strategie verbetert en je meer succes behaalt met jouw belangrijkste accounts.

Neem vandaag nog contact met ons op!