3 Redenen om je Mijn Omgeving te optimaliseren

Jasper Rosmulder
Huis

Met een Mijn Omgeving doe je zowel je klanten, als jezelf een groot plezier. Maar net als bij alle software is het eindproduct geen eindproduct: er valt altijd wel iets te verbeteren. In dit blog leg ik uit hoe aandacht voor security, performance en marketing jouw Mijn Omgeving optimaal laat renderen.

1. Security

Hoe langer je aandacht voor security verslapt, hoe groter de kans dat er binnenkort een lek wordt blootgelegd of dat vervelende indringers een kijkje komen nemen in jouw Mijn Omgeving. Browsers veranderen namelijk continu.

Zo ondersteunen de vier grote browsers — Chrome, Firefox, Edge en Safari — vanaf januari de TLS-versies 1.1 en 1.0 niet meer, waardoor je site niet meer te bereiken is als ‘ie daarop draait. En onlangs zijn er ook lekken gevonden met fantastische namen als Zombie Poodle en Golden Poodle — de hoogste tijd dus om actie te ondernemen.

Hoe? Begin maar eens door SSL Labs je site te laten checken. Zij kijken of er recente lekken zijn ontdekt in de software die je draait. Het kan geen kwaad om deze check regelmatig te doen.

(Als je dit allang ingebed hebt in je organisatie en processen: fantastisch, en blijf er vooral mee doorgaan!)

2. Performance

Hoe sneller je site is, hoe beter de klantervaring, hoe groter de kans op extra conversie. Het is onmogelijk om een te snelle site te maken, dus het verbeteren van performance moet, net als security, eigenlijk continu hoog op de agenda staan.

Zorg dus dat je op de hoogte bent van welke (clientside) softwarebibliotheken een update hebben gehad. Soms maakt dat zomaar weer een paar milliseconden verschil en al die milliseconden bij elkaar zorgen uiteindelijk voor een echt merkbaar verschil.

Uiteraard zit daar wel een trade-off in: het kost vaak steeds meer tijd en geld om dat laatste beetje snelheid erin te krijgen.

Wanneer iets negen seconden duurt om te laden dan kun je ervoor kiezen om dat laden in stukjes op te knippen. Gebruikers krijgen dat stukje bij beetje steeds iets meer voorgeschoteld. Dit stukje bij beetje voorschotelen blijkt door gebruikers als prettiger te worden ervaren, dan wanneer ze na dat hele lange wachten alles in een keer krijgen voorgeschoteld.

3. Marketing

Omwille van snelheid en budget heb je als marketeer waarschijnlijk wat concessies gedaan voor de livegang. Want ja, die deadline naderde en het budget voor het betalen van de developer bleek toch een einde te kennen. De zak met geld was op.

Je hebt dus nogal wat wensen over. Je wilt bijvoorbeeld graag dat bezoekers van de Mijn Omgeving van wie de hypotheek bijna afloopt een toaster, een informatieblokje, te zien krijgen: hebben ze er wel aan gedacht om hun hypotheek over te sluiten?

Nieuwe betaalmogelijkheden, een extra verkoopknop, extra aandacht voor dat nieuwe aanbod: je wensenlijstje is waarschijnlijk eindeloos. Nu je de livegang hebt gehaald, het stof wat is neergedaald en de budgetten weer op orde zijn, wordt het tijd om dat wensenlijstje er weer bij te pakken. Blijf dus in gesprek met je IT-afdeling over wat er mogelijk is en ga ervoor!

Veel succes!


New Call-to-action