Zo claim je meer budget voor contentmarketing

Koen Hendrickx
Zo claim je meer budget voor contentmarketing

Uit Het Grote Content Marketing Onderzoek 2017 blijkt dat een ruime meerderheid van de contentmarkteers in Nederland en België verwacht dat het budget voor contentmarketing zal toenemen. Mooi die verwachtingen, maar zij gaan doorgaans niet over de budgetten. Je baas wel. Ik geef je 3 argumenten om hem of haar te overtuigen.

 

budget

1. Benoem de meerwaarde van duurzame content

De kracht van een goede contentstrategie is dat deze helpt om je vindbaarheid op internet te vergroten en je te vestigen als autoriteit. Regelmatig nieuwe content publiceren geeft potentiële klanten bovendien reden om je site regelmatig te bezoeken.

Dit draagt uiteindelijk bij aan verschillende zaken die je baas belangrijk vindt: zichtbaarheid en reputatie van je merk, betrokkenheid van klanten en uiteindelijk ook aan conversie. Het lastige is dat contentmarketing doorgaans pas in de toekomst resultaat oplevert.

Benieuwd hoe je je budget slim inzet voor een energieke contentstrategie?  Download onze quick guide!

Schroom niet om dat te benoemen en om daarover met je baas in gesprek te gaan. Een goede leider heeft immers ook een langetermijnvisie. Wie investeert in het maken van goede en relatief tijdloze content, kan jaren vooruit. Sommige bedrijven genereren nog steeds leads met blogposts van alweer jaren geleden.

2. Laat cijfers zien

Ik haal graag even een cliché van stal: meten is weten. Met cijfers over het effect van je content, kun je onderbouwd om meer budget vragen.

Laat zien hoe goed je content het nu al doet door cijfers over traffic en likes te tonen. Laat zien hoeveel leads jouw content heeft opgeleverd. Print wat toffe metrics uit en stap er mee naar het kantoor met het mooiste uitzicht.

3. Toon aan dat content bijdraagt aan bedrijfsdoelstellingen

Of het nu gaat om een hogere brand value, hogere verkopen of het jezelf vestigen als autoriteit: goede content kan bijdragen aan al je bedrijfsdoelstellingen. Laat dat aan je baas zien met een paar mooie concrete voorbeelden.

Hertz

Zo maakt autoverhuurbedrijf Hertz korte video’s met de leukste bezienswaardigheden in het gebied waar klanten een auto willen huren (zoals Marseille). Ook maken ze filmpjes met handige, praktische informatie (zoals verkeersregels in Londen).

Het doel Hertz neer te zetten als betrouwbare reisadviseur werd al snel bereikt bleek tijdens de Shorty Awards 2017: de video’s halen duizenden views en de reserveringen en opbrengsten nemen flink toe.

sightseeing tips Hertz-1

Het Hertz YouTube-kanaal met sightseeing-tips voor als je reist met de auto.

Pensioenfonds PFZW

Een ander voorbeeld is pensioenfonds PFZW, waarbij meer dan 20.000 werkgevers zijn aangesloten. Het fonds wilde het contact met de CEO’s en CFO’s intensiveren. Zo kwam het platform Leren van… (zoals Leren van de Efteling) tot stand, dat bestaat uit onder meer een gastcollege, een themamagazine en een themadossier. Het platform wordt door de CEO’s en CFO’s gewaardeerd met gemiddeld een 8 en won verschillende prijzen.

Op zoek naar een voorbeelden die beter in jouw straatje 
passen? Struin dan eens door
 de cases op het Platform Content. 

 

New Call-to-action